dilluns, 8 de juny del 2020

Activitats del 8 al 19 de Juny


EXPERIMENTACIÓ AMB AIGUA
Ara que fa bon temps us proposem jugar amb aigua. Per fer-ho necessiteu una galleda amb aigua (fins i tot podeu fer servir la banyera) i diferents objectes com ara esponges, gots de plàstic, pots de iogurt, xeringues, joguines, embuts, coladors o qualsevol altre que se us acudeixi. Amb aquests elements podeu:
-        Fer transvasaments d’aigua d’un recipient a un altre.
-        Observar com actua l’aigua amb diferents objectes con ara esponges, coladors, etc.
-        Ficar objectes dins de l’aigua i observar si suren o no suren.
-        Fer canvis en las propietats de l’aigua: fer gel i observar el canvi d’estat líquid a sòlid, posar una mica de pintura o colorant i observar com canvia de color...
                                                          
VAIXELLS DE PAPER
Per fer aquesta activitat necessiteu un recipient amb aigua, taps d’ampolla o taps de pots, escuradents o pals prims de fusta, plastilina i paper.
Fem una boleta de plastilina petita i l’enganxem al mig del tap. Ens servirà per clavar la bandera dels nostres vaixells. Aquesta la farem tallant un tros d’escuradents a la mida que vulgueu. Retallem triangles de paper i els enganxem a la part de dalt del pal. Fiquem els vaixells a l’aigua i ... a navegar!!!

BUF: CARRERA DE CUCS
Per fer aquesta proposta només necessiteu paper, tisores y canyetes. Confeccionem els cucs tal com s’indica al vídeo:

 







DIBUIXEM MONSTRES
Deixem que els nens dibuixin lliurement un gargot. Després els convidem a que els mateixos els hi posin braços, mans, cames, peus, ulls, boca, nas, orelles y cabell. Sortiran uns monstres d’allò més divertit!







                                                     
                                                      SAFATA D’EXPERIMENTACIÓ
En una safata o un recipient podeu posar llegums, pasta, arròs, pa rallat. Si no voleu fer servir menjar podeu fer-ho terra, pedretes, branquetes, fulles, sorra, etc. Podeu fer servir estres com ara culleres, pinces, embuts, coladors, cullerots, pots, oueres, pales, rasclets, . Deixeu que els nens experimentin lliurement.






CONSTRUCCIONS AMB MATERIALS RECICLATS
Amb aquesta proposta es donarà un nou ús a materials que s’haurien llençat, per exemple rotllos de paper, tetrabricks, oueres, taps, pots de iogurt, capses, ampolles de plàstic, etc.  Es tracta de que els nens facin servir aquests elements per a fer construccions amb un material que es nou per a ells i amb el qual podran desenvolupar la seva creativitat.
 














                                      PASTA DE SAL
Per fer aquesta activitat es necessita:
-        1 part de sal
-        2 parts  de farina
-        1 part d’aigua


Es fiquen la sal y la farina en un bol i es barregen. Es va afegint l’aigua a poc a poc. Si es vol fer la pasta de color, cal afegir colorant alimentari o tempera a l’aigua abans de afegir-la a la barreja. També es pot deixar blanca i pintar quan s’assequi.
A partir d’aquí ja es pot manipular i fer les creacions que es vulgui. Triga uns dies en assecar-se a l’aire. Es pot ficar al forn a 100 ºC fins que estiguin dures.
Es pot guardar a la nevera ben embolicada amb film transparent o dins una carmanyola. Per tornar-la a fer servir, s’hi ha de treure una mica abans.
  








                        GERMINAR LLEGUMS

Es cobreix la base d’un got de vidre o de iogurt ben net amb cotó fluix humit o paper de cuina. Al mig es posen dos o tres llegums. Es col·loca el got a prop d’una finestra, de manera que li entri llum, però que no li doni el sol directament. Es important que el cotó fluix o el paper de cuina mantinguin la humitat. Podem germinar llegums diferents en gots diferents i observar com creixen, en que es semblen, en que es diferencien, a quina li costa més créixer, ... .

                                                      EXPERIMENTS
Per a fer aquest experiment es necessita:
-        Un plat amb el fons blanc.
-        Lacasitos o qualsevol altre caramel d’aquest tipus, amb cobertura de color.
-        Aigua.
Repartim els caramels fent un cercle dins el plat, tal com es mostra a la imatge. Afegim una mica d’aigua al centre del plat. Passats uns segons, observem com el plat es va omplint de color. Si l’aigua esta tèbia els colors es despendran més fàcilment dels caramels.



SÓC JO
Us presentem dues propostes per treballar el esquema corporal:


1.                                          La realitzarem amb diferents elements que es troben per casa i d’altres que podeu agafar al sortir a passejar: llanes, botons, xapes, taps d’ampolla, agulles d’estendre la roba, macarrons, branquetes, pedres, fulles dels arbres, etc. Demanem als nens que es mirin al mirall, que observin el seu cos, el seu cap i les extremitats, les parts de la seva cara, ... Després han de elaborar una reproducció de si mateixos amb els objectes que hem seleccionat.





2.      Per aquesta proposta els nens han de fer dues activitats:
 
2.1. Decorar lliurement un full en blanc. Poden fer-ho amb pintura, retoladors, llapissos de colors, ceres, trossos de papers de colors, ...
2.2. Després de mirar-se al mirall com abans, en un paper de diari, o full en brut, els demanem que es dibuixin.
                                   Es retallen els dibuixos que han fet els nens. Si es tenen tisores adequades, els podem demanar que ajudin a retallar, en la mesura de les seves possibilitats. Per últim, s’enganxa el dibuix al paper decorat.








                                           MANUALITATS MATERIALS RECICLATS
Us oferim diferents propostes de manualitats que es poden realitzar amb materials reciclats.
               
         


DIBUIXAR TEXTURES
Aquesta activitat consisteix en buscar per casa superfícies amb diferents textures: parets, terra, objectes decoratius, peces de lego, mobles, pintes, ... Es posa un paper a sobre i es calca amb llàpissos de colors o ceres. Per últim, s’observen els diferents dibuixos que han deixat les superfícies calcades als papers.
          



 PROPOSTES D’ANGLÈS
song: what is it?
song: my eyes
song: what colour is the sky
song: hickory, dickory dock
canal de youtube recomanable: Wowenglish TV

GAMES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada